skal vi være triste ?

Det har vert mye om berserk gutta på nyhetene i det siste, det har også blitt oprettet støtte-grupper og sørge-grupper på facebok og liknende og jeg har full medfølelse for de som står der uten svar på hva som har skjedd, men jeg må spørre meg selv om jeg burde føle sorg for disse gutta som jeg ikke kjenner, disse gutta som oppsøker farer, de legger ut på en hasardiøs tur til nordpolen og omkommer i forsøket, javel, var det ikke en viss risiko for at ting kunne gå galt? Visste ikke disse erfarne gutta at de løp en viss risiko for netopp at de kunne dø? Hva med de som dør uten å utsette seg for den ekstra risikoen, de som dør på tur til jobb, i bilulykker eller de som dør i arbeidsulykker eller de som dør i ulykker hjemme? Da burde vi sørge over disse også,de som dør av tragiske sykdommer eller dør fra sine små barn. selvfølgelig er det lettere å identifisere seg med noen som har vert på tv og spesielt når medieomtalen blir så enorm som det den her har vert. Men jeg mener at det er så mye tragisk som skjer der ute så hvis man skulle tatt alt innover seg ville man blitt mentalt forstyrret.


Kommentarer:
Postet av: Mats

De var forresten på Sydpolen..

27.02.2011 @ 22:27
Postet av: Tiril Toppen

For det første var det sydpolen og ikke nordpolen. For det andre gir vel de fleste komplett f.. i hva du bestemmer deg for å føle eller ikke ang dette, men respekter at andre trenger å reflektere, eller sørge over dette.

27.02.2011 @ 22:28
Postet av: a4liv

Du besvarer jo egentlig ditt eget spørsmål. Folk identifiserer seg mer med mennesker de "har et forhold til" selv om det bare er via fjernsyn. Når noe sånt skjer så blir døden mer tydelig for mennesker som helst unngår å tenke på den. I tillegg så er det jo tre menn i "sin beste alder" som er borte. Det er vel også med og gjør ting ekstra tragisk. Grunnen til at det også har engasjert så mange er vel at det i begynnelsen var betraktet som en redningsaksjon, der man mer eller mindre regnet med å finne dem i god behold. Alle kan vel tenke seg følelsen av å sitte med et stadig svinnende håp om at kjæresten eller sønnen er i god behold, mens man etter hvert må man innse realitetene.

Som du sier, man kan ikke ta innover seg alt det tragiske i verden, men dette er en sak som har nådd inn til folket av mange årsaker. Da greier man ikke å lukke øyne og ører helt for det som er trist. Skal man dermed engasjere seg voldsomt, og ta sorgen innover seg som om den var sin egen? Nei, da nærmer man seg jo en mental lidelse. Men det må jo være lov å føle at det er sørgelig og trist. Det gjør i hvert fall jeg, både i forhold til familier og venner av de tre i Berserken, og i forhold til Jarle og Samuel som også helt sikkert har sitt å slite med.

27.02.2011 @ 22:38
URL: http://a4liv.blogg.no
Postet av: heavyb

Andhøy er blitt arrestert på begge sine tidligere ekspedisjoner i 2002 og 2003 for forskjellige uansvarligheter som å ikke melde inn rute og lignende. 2 nordmenn som skulle vært med på dødsreisen i år takket nei da de så hvordan båten var lastet. De seilte ut mot råd av kystvakten. og har brutt hver eneste sikkerhetsregel som finnes. Andhøy er nå ansvarlig for at 3 menn er døde. Dette er ikke tragisk. Det er å oppsøke døden. Nå blir det spennende å se hvordan norske medier spiller oppunder andhøys gode forhold til vennene og hvordan han aldri ville satt dem i fare, når det er akkurat det han har gjort.

27.02.2011 @ 23:54
Postet av:

Tja, de utsatte seg for en risiko og de visste om det. Men alle vet også at noe av det farligste vi alle gjør, er å sette oss i en bil og kjøre i 80, 90 og 100 på veiene våre. Det gjør vi likevel fordi vi føler vi må kjøre for å ha et fullverdig liv. Om vi dør i trafikken, er vi "uskyldige", eller dør vi fordi vi har løpt en risiko?

27.02.2011 @ 23:59
Postet av: Arne

Jeg blir ganske kvalm av advokaten, som hele tiden unnskylder seg som en liten guttunge om alt mulig! Hvordan kan han si at det ikke var dumdristig? Ekstremvær MÅ man jo ta hensyn til! Hvilke seilbåter av den størrelsen er det som kan tåle mye i -40 grader, orkan og 8 meter høye bølger? Båten kan ise ned, den kan treffe isfjell, den kan dukke under i bølgene. Og du som skriver om å kjøre i 80, 90 eller 100: Dette kan sammenlignes med å råkjøre langt over fartsgrensen, på sommerdekk, uten bilbelte. Disse guttene hadde tydeligvis ikke tatt nok forhåndsregler. Sånn er det bare, dessverre.

28.02.2011 @ 01:15
Postet av: Trond

Det er jo penger det gjelder, så lenge jeg ikke blir trekt direkte fra kontoen min kan jeg ikke føle noe for folk jeg ikke kjenner.

28.02.2011 @ 03:16
Postet av: Jan

Alle som drar ut på slike ekspedisjoner setter sine liv i fare, og de er alle avhengig av hjelp fra helikopter, andre skip, leger, redningsmannskaper osv. hvis noe går galt, og dette koster alltid. Om slike mennesker bare er våghalser som kun tenker på seg selv og på å tilfredsstille sin eventyrlyst, eller om de gjør det forde de tror det vil ha en betydning for verden og ettertiden, er jeg ikke den riktige til å avgjøre. Hvis ingen våger noe her i verden, blir verden liten og fattig. Mine tanker går til deres familie og venner.

28.02.2011 @ 06:29
Postet av: petter-tais

Hva de gutta her gjør er faenmeg ren og skjær galskap. Som han ene her over sa "de oppsøker døden". helt korrekt. De folka som sammenligner det de gutta her gjør med å sette seg i bilen å kjøre ti jobb, må jo være helt blåst i huet. Vi kjører bil til jobb fordi vi må for faen, er du helt korka i skallen din eller? Jeg har null forståelse for alt dette her. Seff måtte dette gå galt før eller senere. Hvis du trodde noe annet, så må du ta en hissig reality-check.

utfordre moder jord, er helt klart noe av det farligste du kan drive på med. Og helt komplett meningsløst i 2011 mener jeg.

Men det vil alltid være folk som gjør sånne ting, og de må selvfølgelig få lov til det. Bare ikke kom i ettertid å grin lixom.

DEtte er først og fremst en tragedie for familiene og venner til de bortkomne. Jeg kondolerer virkelig. Men gutta har jeg faktisk null sympati for.

Og advokatens utspill trenger jeg vel ikke si noe om engang? Var som å lese en 1. april spøk.

Jeg vil ikke holde Jarle ansvarlig for dette her, han var jo ikke med og jeg nekter å tro at han har tvunget gutta til å reise. Han har fått straff nok, med å miste sine kammerater.

Og ikke gi meg dette " hvis ingen våger noenting i verden, blir verden liten og fattig"

SAnt, men i denne sammenheng helt feil.

Hva har vi å tjene på 5 karer som tar seg en tur til sydpolen i en seilbåt for å ha det gøy?

Ikke kom med argumenter med at Amundsen blabla. Vi er i 2011. ingen trenger å dra på ekspedisjoner med seilbåt til sydpolen.

Skal man utpå ekspedisjon idag, bruker man faenmeg rektig utstyr og vett i skallen.

28.02.2011 @ 12:26
Postet av: sveiners

Tiril Toppen:okay, jeg gir så komplett f.. i det at jeg ikke engang gadd å bry meg om hvor de skulle reise, at jeg ikke respekterer andres sorg kan du ikke komme å si, jeg har utrykkt min forståelse til familie og nærmeste. Men synes det blir gjordt et alt for stort nummer ut av det, dem visste hva de gikk til

28.02.2011 @ 16:36
URL: http://sveiners.weblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/26080603