vanskelig og integrere innvandrere??

satt og så på holmgang i dag om integrering av innvandrere, jeg tror invandrerene selv må ta mye av skylda for at integreringen går dårlig, vil heller snu litt på flisa og kalle det dårlig tilpassnings dyktighet..
dette gjelder selvagt ikke for alle for og ha nevt det med en gang, men i mange av miljøene holder innvandrerene seg for seg selv sammen med sine og det er jo ikke rett måte og gjøre det på, tror også barna blir skadelidende av dette da de kun prater sitt språk innenfor sine hjem og i sine grupper, og at kvinnene sjelden er utenfor sine hjem gjør heller ikke saken bedre, hvis dette noen gang skal kunne bli bedre burde staten heller legge ressurser i og bosette innvandrerene litt lenger fra hverandre.. da er det ikke så lett og lage "klikker" der kun innvandrere bor.. for og ta mitt hjemsted er det blokk komplekser der det nesten utelukkende bor innvandrere,hvis de heller hadde blitt spredd utover tror jeg integreingen ville gått litt lettere, ikke fordi jeg mener at dette ville løst alle problemer, men det sammen med språkkurs og tilrettelagte  aktiviteter, f.eks tvungen barnehage for barna, gjerne betalt av staten.. (det siste er det sikkert alikevel).. og tilrettlagte aktiviteter for mor ikke minst..ville kansje ha gjordt det litt lettere

Kommentarer:
Postet av: Trond

Ikke or pikre , men bruke innvandrere som et begrep fler jeg blir litt vel feil. det er strre forskjeller mellom dem enn det er mellom oss nordmenn. Uansett s lenge de ikke blir motatt i samfunnet som borgere vil det bli lett for dem danne egne boomrder eller ghetttoer om du vil. Det kunne man blandt annet tidligere se i USa blandt kinesere.

29.09.2005 @ 01:38
URL: http://trond.weblogg.no/
Postet av: sveiners

danne egne boomrder er vel strengt tatt noe de selv ikke gjr men staten som bosetter dem, dessuten virker det p meg som om de selv ikke er s intressert i og bli "integrert" s lenge de har sine egne og holde seg til

29.09.2005 @ 11:40
URL: http://sveiners.weblogg.no
Postet av: Martin

Jeg tror at bde vi etniske nordmenn kan bli flinkere til integrere dem, samtidig som staten br bli det, inkl. dem selv. Her mener jeg bestemt at at alle m ta sin del av skylden. Men hva staten har tenkt p ved ta inn s mange som de har gjort i dette landet - DET skjnner jeg ikke. Da kan man heller hjelpe dem der de er.

18.11.2005 @ 18:43
URL: http://www.martindrange.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/258479