om lysløyper og elg på ski

Leste glåmdalen onsdag 22 mars.. der må jeg si at jeg fant et leserinlegg som virkelig var verdt og lese.. skriver et lite sitat her:

det har vert endel snakk om elger som kommer i veien for skiløpere i det siste, da har dere bodd for lenge i byen hvis dere synes at det er elgen som er i veien for skiløperene og ikke motsatt... det var jo skiløperen som kom i full fart og kjørte rett inn i elgen  og ikke motsatt, da skiløperen modig tok en runde til i løypa stod elgen på samme plassen.. se dette fra elgens side.. du står i hagen din med barna i fred og ro, så kommer det et alien lignende vesen (det er sikkert det vi ser ut som i våre fargerike ski drakter) i full fart og kjører deg rett ned uten forvarsel, da hadde vel du oxo blitt sint og prøvd og beskytte deg og ungene dine..
jeg ser elge hver dag (gjelder oxo undertegnede i bloggen her) og har tenkt mye på det i ettertid.. kan det være fordi jeg BOR I SKOGEN ????

megey bra skrevet.. på tide at folk som bor litt utenfor by kjernen tenker på at dyr stort sett har vert i disse områdene lenge før vi visste at dette stedet fantes.. det er vi som trenger oss inn på deres områder, ikke de som trenger seg inn på våre.. det var vi som i utgangspunktet jaget de vekk for og bygge veier og hus og jorder.. husk dette neste gang du banner fordi elgen har spist epler fra treet ditt eller har spist opp juletrelysene du hadde på utejuletreet ditt (som den gjorde hos oss) eller spiser opp alle klesklupene dine (som den oxo gjorde hos oss).. skal man først leve ute i naturen må man vel finne seg i og jekke seg en par hakk ned og godta at man må leve til en viss grad ihvertfall, i pakt med naturen, det hadde blitt trist uten den....